Hoe werkt een 085 nummer?

085 nummers worden veel gebruikt door bedrijven en kun je ook bij Dubline aanvragen. Maar wat is een 085 nummer precies? En waarom zou je dit als bedrijf gebruiken? We zetten alle info hierover op een rij.

 

085 NUMMER AANVRAGEN

085 nummer aanvragen waarom

Een 085 nummer heeft de volgende voordelen:

    • Een 085 nummer is niet regiogebonden

    • Bereikbaar in binnen- en buitenland

    • Landelijke, professionele uitstraling

    • 085 nummer is per stuk af te nemen

    • WhatsApp via 085 nummer

Wat is een 085 nummer?

Een 085 nummer is een algemeen landelijk netnummer wat niet regiogebonden is. Dit nummer wordt veel gebruikt door bedrijven die landelijk opereren. Naast een 085 nummer, kun je bij Dubline ook een regionaal netnummer of een 06 nummer aanvragen.

Waarom een 085 nummer?

Wanneer je als bedrijf landelijk werkt en niet regiogebonden wilt zijn, is een 085 nummer gebruiken de perfecte oplossing. Deze nummers zijn niet verbonden aan een vaste regio.

Je creëert snel een professionele en landelijke uitstraling. 085 nummers hebben geen aansluiting nodig in een vaste woonplaats. Ideaal dus wanneer je niet regionaal werkt. Daarnaast staat een 085 nummer een stuk professioneler dan een 06 nummer.

Niet voor elk bedrijf is een 085 nummer geschikt. Als je bijvoorbeeld een duidelijk standplaats hebt met je bedrijf en regio gebonden bent, is het handiger om voor een regionaal nummer te kiezen. Als je een vaste standplaats hebt, maar wel landelijke opereert, kan een 085 nummer wel weer handig zijn.

085 NUMMER AANVRAGEN

085 nummer

Hoe is het 085 nummer ontstaan?

Het 085 nummer is ontstaan in 2006 na een besluit van de minister van Economische Zaken. Er zijn weinig regels waar je aan moet voldoen om dit kengetal aan te vragen, waardoor het ook voor ZZP’ers handig te gebruiken is om zo professioneler over te komen.

Sinds een aantal jaren worden 085 nummers steeds vaker gebruikt. Bedrijven werken, dankzij het internet, steeds minder regionaal en gebruiken daarom liever een landelijk telefoonnummer. Met een 085 nummer kun je vanuit elke plek in Nederland (of buitenland) een bedrijf runnen. ls je bedrijf verhuist, dan verhuist het nummer gewoon mee.

Kosten

De kosten voor een 085 nummer lopen uiteen, afhankelijk van de provider waar je een abonnement afsluit.

Bij Dubline heb je al een 085 nummer vanaf € 4,95 per maand, exclusief BTW. Dit nummer is via de Dubline app eenvoudig te gebruiken als extra nummer naast je huidige 06 nummer. Ook kun je met meerdere collega’s hetzelfde nummer gebruiken. Lees hier hoe bellen met Dubline werkt.

Bellen naar een 085 nummer kost niets extra’s. Een beller betaalt gewoon het lokale tarief.

085 NUMMER AANVRAGEN

Alternatieven

Twijfel je of een 085 nummer bij jouw bedrijf past? Vraag je dan af welke behoeften er bij jouw bedrijf passen. Heb je een bedrijf wat landelijk of zelfs internationaal opereert en wil je een vast nummer waarop jij en je collega’s te bereiken zijn? Dan is een 085 nummer de perfecte oplossing.

Heb je een bedrijf wat lokaal opereert en wil je een herkenbaar nummer voor klanten uit de regio? Dan is een regionaal netnummer een betere optie. Benieuwd naar de opties voor een regionaal netnummer bij Dubline? Lees dan deze pagina over het aanvragen van een regionummer.

Daarnaast heb je ook nog de optie om een zakelijk 06 nummer te gebruiken.

Dubline Zakelijk WhatsApp

WhatsApp zakelijk gebruiken

Met een 085 nummer op je mobiel kun je bij Dubline ook een tweede WhatsApp profiel aanmaken en WhatsApp Business activeren. WhatsApp Business is een aparte app voor zakelijke gebruikers.

Als bedrijf kun je WhatsApp Business inzetten om op een laagdrempelige manier contact te hebben met klanten. Ook houd je op deze manier je zakelijke contacten geheel gescheiden en blijft privé, privé!

Bereikbaarheid

De Dubline app hoeft niet ‘aan’ te staan, want de app activeert zichzelf zodra je wordt gebeld. Dit kost dus nauwelijks batterij. Omdat Dubline werkt met een andere ringtone, weet je direct of je zakelijk of privé wordt gebeld.

Wil je even niet bereikbaar zijn? Zet de app dan op ‘niet storen’. Binnenkomende gesprekken gaan dan automatisch naar een ander verbonden toestel of je voicemail, die je persoonlijk kunt inspreken.

085 NUMMER AANVRAGEN

085 nummer aanvragen gemakkelijk
Dubline-vaste-telefoon-doorschakelen

Eén nummer op meerdere telefoons

Bij Dubline is het mogelijk om een nummer op meerdere mobiele telefoons te gebruiken. Zo kun je makkelijk met meerdere collega’s bereikbaar zijn op hetzelfde nummer. Neem jij niet op, dan wordt de oproep doorgeschakeld naar een van je collega’s. Daarnaast kan iedereen uit jouw team naast het ontvangen van oproepen, ook uitbellen met het zakelijke nummer. Momenteel kun je maximaal 5 mobiele telefoons koppelen aan een nummer, zo ook met een 085 nummer.

085 nummer aanvragen? Binnen 3 minuten geregeld!

Bij Dubline vraag je eenvoudig een 085 nummer aan. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit 10 verschillende nummers. Op deze manier heb je direct een zakelijke en landelijke uitstraling. Vanaf € 4,95 excl. btw per maand heb je al een nieuw 085 nummer.

De perfecte oplossing als je zakelijk en privé gescheiden wilt houden, geen doorschakelkosten meer wilt hebben en je nummer wilt delen met collega’s!

Je eigen 085 nummer aanvragen? Dit doe je al binnen drie minuten, gemakkelijk en snel via onze aanmeldpagina!

AANMELDEN

"Binnen een kwartier was ik aan de gang!"
Pieter van Oosterhout, Kantoorboekhandel de Traverse in Eindhoven
Lees al onze reviews hier
Je eigen 085 nummer aanvragen? Meld je aan!
Aanmelden
Aanmelden WhatsApp icoon