WhatsApp, Telegram of Signal? Alle chat-apps op een rij

WhatsApp, Telegram of Signal? Tegenwoordig zijn er vele chat-apps voor onze smartphones. Ook zakelijk worden deze apps steeds meer ingezet. Maar welke chat-apps zijn er? En met welke houdt je privé en zakelijke chats gescheiden?

Waarom chat-apps?

Chat-apps zijn de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Vrijwel iedereen die een smartphone heeft, gebruikt wel een of meerdere van deze apps om in contact te blijven met vrienden en kennissen. Maar chat-apps worden ook steeds vaker zakelijk gebruikt. Consumenten willen laagdrempelig met een bedrijf kunnen communiceren. Steeds meer bedrijven zijn dan ook bijvoorbeeld via WhatsApp bereikbaar.

Welke chat-apps zijn er?

WhatsApp (business)

De meest bekende app is natuurlijk WhatsApp. WhatsApp heeft bijna al het SMS verkeer van vroeger vervangen. Het is een eenvoudige app waarmee je op basis van telefoonnummer chat met mensen uit je contactenlijst.

Wil je WhatsApp ook zakelijk inzetten om contact met klanten en collega’s te onderhouden? Of om makkelijker bereikbaar te zijn als bedrijf? Dan is er ook WhatsApp business. Zo koppel je eenvoudig een zakelijk nummer aan een WhatsApp account en houdt je jouw privé en zakelijke WhatsApp verkeer gescheiden.

Lees hier meer over WhatsApp business en hoe je jouw zakelijke nummer hier aan koppelt.

Telegram

Naast WhatsApp is er Telegram. Dit is een minder bekende app dan WhatsApp, maar wint steeds meer populariteit. Dit komt omdat WhatsApp inmiddels onderdeel is van Facebook, wat tot discussie leidt over de privacy van WhatsApp. Telegram wordt steeds meer als alternatief gebruikt.

Ook Telegram kun je zakelijk gebruiken en koppelen aan je Dubline nummer. Lees verderop in dit blog hoe dat werkt.

Signal

Signal is ook een app waarmee je op basis van je telefoonnummer kunt chatten, bellen en media delen. Net als WhatsApp dus. De app is vooral populair bij mensen die de privacy van hun berichten erg belangrijk vinden, omdat de berichten versleuteld zijn en het bedrijf heel transparant is over hoe de software werkt.

Als je als bedrijf gevoelige informatie deelt of ontvangt, is communiceren via Signal een goed alternatief.

Goed om te weten, Signal werkt alleen met 06 nummers en niet met vaste nummers.

Siilo, de chat-app voor de zorg

Er zijn ook chat-apps ontwikkeld voor een bepaalde sector, zoals voor de zorg. Siilo is een chat-app voor zorgprofessionals. Het is een app waarin je dus zakelijk chat, met collega’s, maar ook met andere zorgverleners uit je regio. De app is ook zo ingericht dat het makkelijk is om patiëntenzorg te coördineren.

Je Dubline nummer koppelen aan chat-apps

Wil je jouw zakelijk nummer koppelen aan bijvoorbeeld WhatsApp business, Telegram of een andere app? Dat kan.

Hiervoor volg je gewoon de instructies zoals je die bij je privé 06 zou invullen. Ter verificatie krijg je vaak een sms-code toegestuurd. Deze kun je niet ontvangen met je Dubline nummer. Wel krijg je, als je even wacht, de optie om gebeld te worden met deze code. Zo kun je alsnog de registratie voltooien.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het koppelen van jouw Dubline nummer aan een chat-app? Bel ons of stuur ons een bericht via WhatsApp, dan helpen we je graag verder.

WhatsApp ons
Bel ons