tips inspreken welkomstboodschap

Stop je met je bedrijf? Vergeet dit dan niet

In Nederland komen er jaarlijks duizenden bedrijven bij die zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Maar er zijn er ook veel die zich weer uitschrijven. Een bedrijf stoppen kan allerlei redenen hebben. Het uitschrijven bij de Kamer van Koophandel wordt vaak niet vergeten, maar denk je er ook aan om je bedrijf digitaal stop te zetten?

Een digitale stop van je bedrijf

Als je een bedrijf hebt, ben je als het goed is overal vindbaar op het internet. Je hebt waarschijnlijk een website, bent vindbaar in Google mijn bedrijf, en staat met je contactgegevens op verschillende websites, zoals die van de Kamer van Koophandel.

Op het moment dat je bedrijf stopt, om welke reden dan ook, is het wel belangrijk dat alle bedrijfsgegevens van het internet verdwijnen, al dan niet geupdate worden dat het bedrijf gesloten is. Doe je dit niet, dan blijven er op allerlei websites en ook op Google staan dat je nog steeds open bent plus contactgegevens, zoals het telefoonnummer van het bedrijf.

Bespaar jezelf, of het bedrijf wat in de toekomst jouw nummer overneemt, dus een hoop telefoontjes waarin je alles moet uitleggen door je bedrijf digitaal stop te zetten.

Je bedrijf digitaal stop zetten

Wat moet je doen als je je bedrijf digitaal stop wil zetten?

Website

Begin bij je website. Zorg dat je hier op de homepage duidelijk maakt vanaf wanneer het bedrijf stopt. Zorg ervoor dat alle andere informatie, die niet meer relevant is, van je website is gehaald. Na verloop van tijd kun je de hele website uit de lucht halen. In de eerste fase van het stoppen van je bedrijf is het prettig als mensen je nog wel weten te vinden en dan direct zien dat het bedrijf gaat stoppen. Daarom is het handig om de website niet direct uit de lucht te halen.

Google

Via Google mijn bedrijf kun je zelf je bedrijfsgegevens aanpassen. Zo kun je hier invoeren dat het bedrijf permanent gesloten is en de contactgegevens verwijderen. Zo krijgen mensen die op jouw bedrijf googlen direct te zien dat het bedrijf gesloten is.

Overige sites

Zodra je als bedrijf bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, worden je gegevens overgenomen door andere websites. Dit zijn vaak websites die een logboek met gegevens van bedrijven opslaan, zoals de contactgegevens.

Google eens op je bedrijfsnaam of telefoonnummer en kijk waar je jouw gegevens tegenkomt. Bij sommige websites, zoals detelefoongids.nl kun je zelf je bedrijfsgegevens aanpassen. Bij anderen websites zul je contact moeten opnemen om hen te vragen om de gegevens te verwijderen.

Social media

Wellicht ben je als bedrijf ook actief op meerdere social media kanalen, zoals Facebook, Instagram of LinkedIn. Ook hier is het belangrijk dat je deelt dat het bedrijf gaat stoppen of al gestopt is. Bij Facebook en LinkedIn kun je zelfs een bericht vastpinnen aan de bovenkant van de pagina. Zo zien mensen direct als ze de pagina bezoeken dat het bedrijf gesloten is. Zorg ervoor dat je contactgegevens, zoals een telefoonnummer, van de pagina verwijderd. En zet ook de chatfuncties uit, zodat je geen berichten meer hoeft te beantwoorden. Uiteindelijk kun je ook de social media pagina’s verwijderen.

Vrij van verkeerde telefoontjes

Met deze stappen zorg je ervoor dat je je bedrijf ook digitaal stopzet. Zo is het voor klanten of andere geïnteresseerden duidelijk dat het bedrijf gestopt is en hoef je geen telefoontjes hierover meer te beantwoorden. Ook erg prettig voor degene die wellicht jouw telefoonnummer in de toekomst weer overneemt.

Dubline nummer stoppen of wijzigen?

Gebruik je Dubline en stop je met je bedrijf? Dan wil je misschien ook je Dubline nummer opzeggen. Bekijk hier hoe je jouw nummer opzegt. Start je weer een nieuw bedrijf en wil je een nieuw nummer aanvragen? Ook dat gaat heel eenvoudig. Vraag hier binnen drie minuten een nieuw nummer aan.

Heb je vragen over de Dubline app?
Neem dan gerust contact op via info@dubline.nl of 0172 260 000