duurzaam-smartphone

Hoe ga je duurzaam met je smartphone om?

Duurzaamheid is in veel sectoren een steeds belangrijker wordend thema. Zo ook in de elektronicawereld. Mobiele telefoons worden steeds complexer en de productie hiervan steeds vervuilender. Hoe kun je nu duurzamer met je smartphone omgaan?

Smartphones steeds minder duurzaam

Omdat mobiele apparaten steeds complexer worden, kost het meer grondstoffen en energie om deze te produceren. Daarnaast gaan smartphones ook steeds minder lang mee. Vroeger ging een mobieltje lang mee, terwijl mensen nu vaak om de twee jaar van smartphone wisselen. Dit komt overigens niet altijd doordat de telefoon ook echt op is. Er komen zo vaak nieuwe modellen met nieuwe functies op de markt, dat mensen ook snel van smartphone willen wisselen.

Niet alleen de productie van smartphones is schadelijk, ook oude smartphones die niet meer gebruikt worden, veranderen in elektronisch afval. Afval wat moeilijk te recyclen is. Wat kun je zelf nog doen om duurzamer met je mobiele apparaten om te gaan?

Twee telefoons op zak

We doen tegenwoordig steeds meer op onze smartphones. We bellen niet alleen meer, maar gebruiken ook allerlei apps en het internet. Ook voor zakelijk gebruik hebben we al deze tools nodig. Met al het flexwerken is het allang niet meer vanzelfsprekend dat je voor zakelijke doeleinden een vaste kantoor telefoon gebruikt. Gevolg: veel mensen lopen met twee mobieltjes op zak, een voor privégebruik en een voor zakelijk gebruik.

Het is begrijpelijk dat het hebben van twee smartphones nog vervuilender is voor het milieu. Een duurzame oplossing zou zijn als je van twee telefoons naar één telefoon gaat. Zo bespaar je niet alleen kosten op de aanschaf van een toestel, maar het is ook een stuk duurzamer.

Privé en zakelijk gescheiden houden op één toestel

Maar hoe houdt je privé en zakelijk gescheiden, als je maar één toestel hebt? Gelukkig zijn hier andere oplossingen voor. Met Dubline kun je namelijk twee telefoonnummers gebruiken op één toestel, je huidige 06 en een zakelijk nummer naar keuze. Dit kan een 085, regionummer of een tweede 06 nummer zijn. Met dit nummer kun je bellen en gebeld worden, net zoals met je normale 06. Je belt via het internet, dus het enige wat je nodig hebt is Wifi of 4G verbinding. Je ziet eenvoudig of je via de Dubline app gebeld word of via je privé nummer. Je kunt hier ook een speciale ringtone voor instellen.

Dubline heeft nog meer voordelen voor zakelijk gebruik, zoals samen met collega’s bereikbaar zijn onder één nummer. Lees hier meer over hoe Dubline werkt. Dubline is dus een duurzame oplossing om privé en zakelijk eenvoudig gescheiden te houden op één mobieltje.

Ook met Dubline aan de slag? Binnen drie minuten geregeld

Wil jij ook duurzamer bellen met Dubline? Aanmelden is heel eenvoudig en kost maar drie minuten.

AANMELDEN >