Afbeelding van Isa de Groot die met Dubline belt

Eén mobiele telefoon, twee nummers

Dubline is een app die het gemak en vrijheid van de mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een zakelijke, vaste nummer. Dubline faciliteert een tweede telefoonnummer op je mobiele telefoon, zonder extra SIM-kaart. Zo kan privé en zakelijk telefoonverkeer eenvoudig gescheiden worden op één smartphone.

Werknemers en ondernemers hoeven niet meer met twee mobieltjes de straat op of hun vaste nummer door te schakelen naar hun mobiel. Met Dubline zijn zij voor relaties altijd bereikbaar onder een vast telefoonnummer op hun smartphone, ongeacht waar ze zich geografisch bevinden. En klanten die gebeld worden krijgen het ‘vaste nummer’ in hun beeldscherm te zien, wat zorgt voor een professionele uitstraling.

“Als ondernemer liep ik tegen twee dingen aan waar ik me vreselijk aan stoorde,” stelt Frank de Jong, één van de initiatiefnemers van Dubline. “Ik ben als ondernemer veel op pad en meestal slecht bereikbaar op m’n zakelijke, vaste nummer. Doorschakelen is een optie maar heeft diverse nadelen, zoals dubbele kosten en het niet kunnen zien wie er belt.

Als ik een klant terugbel, verschijnt mijn persoonlijke 06-nummer op het scherm, terwijl ik juist zakelijk en privé graag gescheiden houd. Daarnaast hoor ik steeds meer werknemers klagen over twee mobiele telefoons.

Naast hun privé mobiel krijgen zij veelal een telefoon van de zaak erbij. Een rondgang langs de bekende telecomaanbieders leerde dat zij hier geen adequate oplossing voor hebben. Het is immers niet in hun belang.

Toen zijn we zelf maar aan de slag gegaan,” aldus de Jong. “Twee toestellen vervangen door één is niet alleen handig, maar ook beter voor het milieu”. De techniek achter Dubline is een mobiele VoIP-verbinding, een volwaardige extra verbinding die via 3G/4G en wifi loopt.

Vanaf vandaag is Dubline, afgeleid van ‘dubbele lijn’, gereed voor alle iOS en Android telefoons en verkrijgbaar in de App Store en de Google Play Store. Na registratie kiezen gebruikers een nieuw regionaal telefoonnummer of laten hun huidige (vaak duurdere) vaste nummer porteren naar Dubline. Voor € 4,95 per maand zijn ondernemers overal en altijd bereikbaar met een vast, zakelijk telefoonnummer op hun mobiele telefoon.

Dubline combineert de professionaliteit van een lokaal telefoonnummer met de vrijheid & flexibiliteit van een mobiele telefoon. Lees meer hier over Dubline en de mogelijkheden.