Recht op onbereikbaarheid

Het wettelijk recht op onbereikbaarheid ligt sinds eind vorige maand officieel in de CAO vast. Nadat de PvdA in 2018 al wilde dat werknemers het wettelijk recht zouden moeten krijgen om in hun vrije tijd onbereikbaar te zijn voor hun werkgever, is dat nu voor het eerst in de CAO voor gehandicaptenzorg vastgelegd. Daarmee volgt Nederland, landen als België, Duitsland en Frankrijk.

De NOS schrijft dat de FNV het recht op onbereikbaarheid ook op wil nemen in andere cao’s als de leden aangeven dat ze dit belangrijk vinden. In bedrijven in andere Europese landen staat het thema al langer op de kaart.

Werkstress

Eén van de grootste ziektemakers is stress, stress op de werkvloer. Dat wij altijd bereikbaar willen en moeten zijn draagt hier zeker aan bij. Tegenwoordig is het gek wanneer je niet bereikbaar bent. Niet alleen je familie en vrienden willen je altijd kunnen bereiken, ook je collega’s en werkgever verwachten dat. Dit zorgt er voor dat je niet of moeilijk loskomt van je werk, terwijl je dit wel graag wilt. Buiten werktijd wil je tijd die voor jezelf is; uitrusten of tijd aan je gezin besteden. Dat doe je door onbereikbaar te zijn en je telefoon in de avond weg te leggen of zelfs uit te zetten.

Trend om onbereikbaar te zijn

Wij zien dat steeds meer mensen na werktijd hun telefoon wegleggen. Ruim 60% van onze zakelijke klanten logt in de avond bij ons uit om vervolgens de volgende dag weer in te loggen. En bereikbaar te zijn. Dubline zorgt er op deze manier samen met jou voor dat je loskomt van je werk. Even helemaal tot rust komt en de volgende dag weer aan de slag kunt waar je gebleven bent.

Hoe werkt Dubline

Dubline zorgt ervoor dat jouw zakelijke telefoonnummer rechtstreeks binnenkomt op jouw smartphone. Zo ontvang je 2 nummers op 1 telefoon zonder dat er een link is met je privé 06 want Dubline is geen doorschakeldienst!

De bel app van Dubline werkt exact hetzelfde als bellen met je 06-nummer. Of je nu een iPhone of een Android toestel hebt. Dubline maakt gebruik van je aanwezige contactenlijst, recente oproepen en favorieten. Precies zoals je gewend bent en als je uitlogt ontvang je dus geen oproepen en notificaties meer van gemiste oproepen en voicemails.

Binnen drie minuten jouw vaste nummer ook op je mobiel!

Ook het gemak van 2 nummers op 1 telefoon ervaren? Binnen drie minuten kun jij al aan de slag. De bel app van Dubline download je direct in de App Store of Google Play Store. Wanneer je in de app kiest voor een nieuw nummer, waarbij je de keus hebt uit vijftien nummers, dan kun je binnen drie minuten al gebeld worden en bellen met je nieuwe nummer.

Je kunt ook je eigen vaste nummer over laten zetten op je mobiele nummer. Dit kun je tijdens de registratie aangeven. Wij zullen dan contact met opnemen met je huidige provider om het nummer over te laten zetten. Binnen vijf tot 10 werkdagen bel jij dan met je zakelijke nummer vanaf je mobiele telefoon!

Dubline combineert de professionaliteit van een lokaal telefoonnummer met de vrijheid en flexibiliteit van een mobiele telefoon. Lees hier meer over Dubline en al onze mogelijkheden!