tips-bereikbaarheid-zzper

3 tips om je bereikbaarheid te regelen als ZZP’er

Heb je besloten om als ZZP’er aan de slag te gaan? Dan is het belangrijk om je bereikbaarheid goed te regelen. Hoe zorg je ervoor dat je voordelig en flexibel bereikbaar bent, zonder dat je privé en zakelijke contacten door elkaar lopen? In dit blog geven we je 3 tips om je bereikbaarheid als ZZP’er te regelen.

Houd zakelijk en privé telefoonverkeer gescheiden

Als ZZP’er is het handig om je zakelijk en privé telefoonverkeer gescheiden te houden. Zo weet je wanneer je door wie gebeld wordt, en kunnen zakelijke contacten je niet zomaar storen op je privé nummer. Als je zakelijk gebeld wordt, weet je dat je met je bedrijfsnaam op kunt nemen, dit komt een stuk professioneler over.

Er zijn verschillende manieren om privé en zakelijke telefoontjes te scheiden. Je kunt een vaste kantoor telefoon nemen of een tweede mobiel. Maar als ZZP’er wil je natuurlijk flexibel bereikbaar zijn en geen onnodige kosten maken aan een tweede telefoon.

Twee nummers op je mobiel

Gelukkig kun je ook met twee nummers vanaf één mobiel bellen. Dit kan natuurlijk met dual SIM, waarbij je twee SIMkaarten in een toestel gebruikt. Maar het kan nog eenvoudiger met Dubline. Dit is een app waarmee je met een tweede nummer belt vanaf je mobiel. Je kiest zelf wat voor soort nummer dit is, een 06, 085, netnummer of een combinatie van meerdere nummers.

Zo houdt je eenvoudig je zakelijke en privé telefoontjes gescheiden en ben je flexibel bereikbaar op één toestel. Lees hier meer over hoe Dubline werkt.

Gebruik WhatsApp business

Naast bellen, gebruiken we WhatsApp ook steeds vaker voor zakelijke communicatie. Gelukkig is daar WhatsApp business om je privé en zakelijke WhatsApp verkeer gescheiden te houden.

In WhatsApp business kun je ook openingstijden en automatische berichten instellen. Ideaal als je even niet bereikbaar bent, maar je klanten niet te lang wil laten wachten op een reactie.

Je kunt WhatsApp business installeren op je mobiel en koppelen aan zowel een mobiel als een vast nummer. Lees hier hoe dat werkt.

Check je mail op vaste tijden

Naast bellen en appen loopt een groot deel van je zakelijke communicatie waarschijnlijk via de mail. Voorkom dat je de hele dag je mail checkt en zet je notificaties uit. Check bijvoorbeeld 2 of 3 keer per dag op vaste momenten je mail. Zo voorkom je dat je continu afgeleid wordt door mailtjes met vragen.

Regel je bereikbaarheid met Dubline

Wil jij jouw bereikbaarheid als ZZP’er goed op orde hebben? Bij Dubline ben je al flexibel bereikbaar op een tweede nummer vanaf € 4,75 per maand.

Bel net als 5.000 andere ondernemers eenvoudig met een tweede nummer vanaf je mobiel.

MELD JE AAN VOOR DUBLINE