Dubbele SIMkaart

Op zoek naar een telefonie oplossing waarbij je zakelijk en privé kan bellen vanaf één toestel? Door een dubbele SIMkaart te gebruiken kun je twee nummers beheren vanaf één toestel. Dit heet ook wel dual SIM.

Hoe werkt een dubbele SIMkaart?

Om gebruik te kunnen maken van een dubbele SIMkaart als telefonie oplossing, heb je een mobiel toestel nodig waar je twee SIMkaarten in kunt doen, oftewel een toestel met dual SIM optie. Dat is niet bij elk toestel het geval. Zo heb je bij de meeste iPhones deze optie niet.

Als je deze optie wel hebt, kun je dus twee SIMkaarten gebruiken met twee verschillende telefoonnummers. Zo kun je een zakelijk en privé nummer gebruiken en zo je oproepen gescheiden houden.

dubbele simkaart
dubbele simkaart

Dubbele SIMkaart met eSIM

Als je een dubbele SIMkaart wil gebruiken, heb je dus een telefoon met dual SIM nodig. In deze toestellen is er ruimte voor twee fysieke SIMkaarten. Bij een telefoon met eSIM optie werkt het anders. Er is ruimte voor één fysieke SIMkaart. De tweede SIMkaart die je gebruikt, is een virtueel kaartje: de eSIM. Dit is een digitale kaart die gebonden is aan een provider. Deze digitale SIMkaart maakt verbinding met het mobiele netwerk en zo kun je deze gebruiken. Om een dubbele SIMkaart met eSIM te gebruiken, heb je ook een speciaal eSIM toestel nodig.

Nadelen dubbele SIMkaart

Het nadeel van een dubbele SIMkaart als telefonie oplossing is dat je een telefoon nodig hebt die een dual SIM of eSIM optie heeft. Zeker eSIM is nog vrij nieuw en weinig toestellen beschikken over deze optie. Maar ook de fysieke dual SIM optie is bijvoorbeeld voor veel iPhones niet beschikbaar.

Alternatieven dubbele SIMkaart

Wil je graag twee nummers op één telefoon gebruiken? Bijvoorbeeld om zakelijk en privé gescheiden te houden? Dan zijn er naast het gebruik van een dubbele SIMkaart nog meer opties.

Zo kun je met Dubline ook bellen met twee nummers vanaf één toestel, zonder dual SIM of eSIM. Dubline is een app waarmee je belt met een tweede nummer.

Dubline kan op elk mobiel apparaat met internet gebruikt worden. Bellen gaat via Wifi of je 4G of 5G netwerk. Bij Dubline kun je niet alleen een tweede 06 nummer gebruiken, maar heb je ook de keuze uit 085 nummers of regionummers. Ideaal als je jouw tweede nummer zakelijk wil gebruiken. Daarnaast kun je wel tot 5 verschillende nummers gebruiken met een Dubline account. Bij dual SIM of eSIM ben je beperkt tot 1 nummer. Bekijk de video om te zien hoe Dubline werkt.

Ook bellen met Dubline? Binnen drie minuten geregeld!

Wil je altijd goed zakelijk bereikbaar zijn, zonder dubbele SIMkaart? Meld je dan aan bij Dubline en vraag eenvoudig een zakelijk nummer aan.

DIRECT AANMELDEN

"Een openbaring!"
Rutger van der Weel, chefkok en eigenaar Restaurant Katseveer
Lees al onze reviews hier
Privé en zakelijke communicatie gescheiden houden? Meld je aan!
Aanmelden
Aanmelden WhatsApp icoon