Duo SIM

Op zoek naar een telefonie oplossing waarbij je zakelijk en privé kan bellen vanaf één toestel? Dan is duo SIM een uitkomst. Met duo SIM kun je namelijk twee aparte SIMkaarten gebruiken op een toestel.

Hoe werkt duo SIM?

Om gebruik te kunnen maken van duo SIM als telefonie oplossing, heb je een mobiel toestel nodig waar je twee SIMkaarten in kunt doen. Dat is niet bij elk toestel het geval. Zo heb je bij de meeste iPhones deze optie niet.

Als je deze optie wel hebt, kun je dus twee SIMkaarten gebruiken met twee verschillende telefoonnummers. Zo kun je een zakelijk en privé nummer gebruiken en zo je telefoontjes gescheiden houden.

 

duo sim
duo SIM

Hoe werkt duo SIM met eSIM?

Bij duo SIM is er in de SIMkaart-lade ruimte voor twee fysieke SIMkaarten. Bij een eSIM optie werkt het anders. Er is ruimte voor één fysieke SIMkaart. De tweede SIMkaart die je gebruikt, is een virtueel kaartje: de eSIM. Dit is een digitale kaart die gebonden is aan een provider. Deze digitale SIMkaart maakt verbinding met het mobiele netwerk en zo kun je deze gebruiken. Ook om de duo SIM optie met eSIM te gebruiken, heb je een speciaal eSIM toestel nodig.

Nadelen duo SIM

Het nadeel van duo SIM als telefonie oplossing is dat je een telefoon nodig hebt die deze optie heeft. Zeker eSIM is nog vrij nieuw en weinig toestellen beschikken over deze optie. Maar ook de fysiek duo SIM optie is bijvoorbeeld voor veel iPhones niet beschikbaar.

Alternatieven voor duo SIM

Wil je graag twee nummers op één telefoon gebruiken? Bijvoorbeeld om zakelijk en privé gescheiden te houden? Dan zijn er naast duo SIM nog meer opties.

Zo kun je met Dubline ook bellen met twee nummers vanaf één toestel, zonder duo SIM of eSIM optie. Dubline is een app waarmee je belt met een tweede nummer.

Dubline kan op elk mobiel apparaat met internet gebruikt worden. Bellen gaat via Wifi of je 4G of 5G netwerk. Bij Dubline kun je niet alleen een tweede 06 nummer gebruiken, maar heb je ook de keuze uit 085 nummers of regionummers. Ideaal als je jouw tweede nummer zakelijk wil gebruiken. Daarnaast kun je wel tot 5 verschillende nummers gebruiken met een Dubline account. Bij duo SIM of eSIM ben je beperkt tot 1 nummer. Bekijk de video om te zien hoe Dubline werkt.

Ook bellen met Dubline? Binnen drie minuten geregeld!

Wil je altijd goed zakelijk bereikbaar zijn, zonder dat je een telefoon met duo SIM nodig hebt? Meld je dan aan bij Dubline en vraag eenvoudig een zakelijk nummer aan.

DIRECT AANMELDEN

"Een openbaring!"
Rutger van der Weel, chefkok en eigenaar Restaurant Katseveer
Lees al onze reviews hier
Privé en zakelijke communicatie gescheiden houden? Meld je aan!
Aanmelden
Aanmelden WhatsApp icoon