Je privé mobiel zakelijk gebruiken

Je privé mobiel zakelijk gebruiken. Het gebeurd steeds vaker. De vaste kantoor telefoon wordt steeds minder gebruikt, omdat we steeds flexibeler bereikbaar willen zijn. Maar is het handig om je privé mobiel ook zakelijk te gebruiken? In dit blog vertellen we er meer over.

Risico’s privé mobiel zakelijk gebruiken

Misschien herken je het wel als ondernemer of als werknemer in loondienst. Je gebruik je privé mobiel met je privé 06 nummer om met je collega’s en klanten te bellen. Het lijkt handig, want je bent overal flexibel bereikbaar. Maar er zitten ook een risico’s aan. Privé en zakelijk gaan steeds meer door elkaar lopen. Klanten en collega’s gaan je ook bellen op momenten dat je niet aan het werk bent. En hoe weet je nu of je privé of zakelijk gebeld wordt door een onbekend nummer?

Andere opties om je privé mobiel zakelijk te gebruiken

Gelukkig zijn er oplossingen om privé en zakelijke telefoontjes gescheiden te houden. Zo kun je een tweede mobiel aanschaffen voor zakelijk gebruik. Dan gebruik je je privé mobiel dus niet meer zakelijk. Het nadeel hiervan is dat je twee telefoons op zak hebt en dubbele kosten hebt. Een andere optie is dual SIM, hiermee gebruik je twee SIMkaarten op je mobiel en bel je dus met twee nummers vanaf een toestel. Dit kan overigens alleen als je mobiel de dual SIM optie heeft. Bij veel iPhones bijvoorbeeld, is dit niet het geval.

Privé en zakelijk eenvoudig scheiden op je mobiel

Wil je privé en zakelijk eenvoudig scheiden vanaf je privé mobiel? Dat kan met Dubline. Dubline is een gebruiksvriendelijke app waarmee je belt met een tweede telefoonnummer op je mobiel. De app werkt hetzelfde als bellen met je privé 06 nummer. Dubline maakt gebruik van je aanwezige contactenlijst, recente oproepen en favorieten, zoals je gewend bent. Het extra nummer staat helemaal los van je 06 nummer. Je hebt dus geen tweede SIMkaart nodig, zoals bij dual SIM. Bellen gaat via het internet.

De Dubline app bevat handige tools om privé en zakelijk makkelijk gescheiden te houden. Zet bijvoorbeeld de app op niet storen, als je geen zakelijke telefoontjes wil ontvangen op je zakelijke nummer. Ook stel je eenvoudig een andere ringtone in, zo weet je altijd of je zakelijk of privé wordt gebeld.

Je privé mobiel ook zakelijk gebruiken?

Wil je jouw privé mobiel ook zakelijk gebruiken, zonder dat privé en zakelijk door elkaar lopen? Meld je dan aan bij Dubline. Kies eenvoudig een nummer naar keuze en start met zakelijk bellen via de Dubline app.

AANMELDEN