Hoe werkt het?

Dubline is de bel app. Met Dubline ontvang je een tweede nummer op je mobiel zonder extra simkaart. Geen gedoe met twee telefoons, extra 06-nummers of zakelijke oproepen op jouw privé 06 nummer. Met Dubline bepaal je zelf wanneer je bereikbaar bent en het vaste nummer dat binnenkomt op je mobiele telefoon zorgt voor extra professionaliteit.

Dubline is te gebruiken in combinatie met iedere provider en werkt op alle mobiele telefoons met een iOS versie 10.0 en hoger en Android versie 6.0 en hoger. Gesprekken met de Dubline app lopen via een datanetwerk (4G, 5G of wifi). Dubline verbruikt relatief weinig data, eén minuut bellen is ongeveer 1Mb aan data.

AANMELDEN
tweede nummer op je iPhone

Stap 1: App installeren

Dubline is een gebruiksvriendelijke app waarmee je kunt bellen met een tweede nummer op je mobiel. Zo kun je gemakkelijk zakelijk en privé gesprekken gescheiden houden. Dubline is te downloaden in de App Store of Google Play Store. Bij start van de app, kun je direct een account aanmaken.

De app zakelijk gebruiken?
Zorg dan dat je het KvK-nummer bij de hand hebt. Je kunt ervoor kiezen om een nieuw nummer te nemen of je bestaande (vaste) nummer mee te nemen naar Dubline.

Stap 2: Nummer kiezen

Tijdens het registratieproces kun je kiezen voor een landelijk 085 nummer, lokaal netnummer of 06 nummer op je smartphone. Ook biedt Dubline de mogelijkheid je huidige “vaste” nummer mee te nemen.

Kies je voor een nieuw nummer?
Dan krijg je de keuze uit tien regiogebonden netnummers (op basis van de postcode die je hebt ingevuld bij je registratie) of tien landelijke 085-nummers. Na het afronden van de betaling kun je direct bellen en ben je bereikbaar op je nieuwe nummer.

Neem je een bestaand nummer mee?
Dan dien je rekening te houden met een activatietijd van ongeveer vijf werkdagen. Na de betaling in het registratieproces, start het proces om het nummer over te nemen. Dubline regelt dit voor jou. Op de dag dag het nummer over gaat, ontvang je na portering een activatiemail dat je account is opgeleverd. Je kunt dan inloggen op de app met je e-mailadres en wachtwoord.

Dubline hoe werkt het stap 3

Eén nummer op meerdere toestellen
Run je een bedrijf samen met een partner of wil je het zakelijke telefoonnummer ook bij iemand anders laten uitkomen? Dat is geen probleem. Tot maximaal 5 toestellen (Smartphones en/of vaste VOIP toestellen) kunnen we verbinden met hetzelfde nummer. Je kunt dan met alle aangesloten toestellen bellen met hetzelfde nummer en gebeld worden op hetzelfde nummer. Als je de app op “niet storen” zet dan komen de oproepen automatisch uit bij de andere verbonden toestellen.

Wil je optimaal bereikbaar zijn als bedrijf? Lees meer over de mogelijkheden van 1 nummer op meerdere telefoons.

Stap 3: Bellen

De Dubline app werkt hetzelfde als bellen met je 06-nummer. Of je nu een iPhone- of Android-toestel hebt. Dubline maakt gebruik van je aanwezige contactenlijst, recente oproepen en favorieten, zoals je gewend bent. De app hoeft niet ‘aan’ te staan, want de app activeert zichzelf zodra je wordt gebeld en dit kost je dus ook nauwelijks batterij.

Nooit meer doorschakelen
Dubline komt rechtstreeks binnen op je mobiele telefoon, waardoor je niet meer je ‘vaste’ kantoornummer hoeft door te schakelen naar je mobiel. Hierdoor heb je geen kosten meer voor inkomende oproepen en het afluisteren van je voicemail.

Zakelijk en prive gescheiden

Houd zakelijk en privé gemakkelijk gescheiden
Omdat Dubline werkt met een andere ringtone, weet je direct of je zakelijk of privé wordt gebeld. Wil je even niet bereikbaar zijn? Zet de app dan op ‘niet storen’. Binnenkomende gesprekken gaan dan automatisch naar een ander verbonden toestel of je voicemail, die je persoonlijk kunt inspreken.

Dubline Zakelijk WhatsApp

Ook WhatsAppen?
Met je netnummer of 085 nummer kun je ook WhatsAppen met je klanten. Hiervoor kun je WhatsApp Business downloaden, zodat je ook op zakelijk nummer bereikbaar bent via WhatsApp.
Meer informatie over activatie? Lees het op de WhatsApp Business pagina. Het activeren van WhatsApp voor je netnummer of 085-nummer werkt identiek voor zowel iPhone als Android.
In deze blog lees je hoe je heel eenvoudig ook WhatsApp Business op je website zet voor eenvoudige communicatie met je klanten en nog een paar extra tips.

dubline aanmelden
"Overal en altijd bereikbaar zijn met een vaste lijn."
Gerrit Loopstra, managing partner Apics Flexjobs
Lees al onze reviews hier
Overal en altijd bereikbaar? Meld je aan!
Aanmelden
Aanmelden WhatsApp icoon