Wat is het verschil tussen 088 en 085 nummers?

Wat is het verschil tussen een 088 en een 085 nummer? Beide nummer zijn landelijke nummer en worden zakelijk gebruikt. Maar kies je als bedrijf voor een 088 nummer of een 085 nummer? Hieronder leggen we het verschil tussen 088 en 085 nummer uit.

Zakelijke uitstraling

Zowel het 088 en 085 nummer hebben een zakelijke uitstraling. De nationale nummers worden gebruikt door vele bedrijven en servicediensten. Beide nummer geven je bedrijf een zakelijke en landelijke uitstraling. Dit is handig als je bedrijf landelijk opereert. Werk je regionaal? Dan zijn netnummers interessant. Lees hier meer over onze netnummers.

"Overal en altijd bereikbaar zijn met een vaste lijn."
Gerrit Loopstra, managing partner Apics Flexjobs
Lees al onze reviews hier
niet regiogebonden 085 nummer aanvragen

Verschillen 088 en 085 nummer

Maar wat is nu het verschil tussen het 088 en 085 nummer, behalve het cijfer? 088 nummers zijn bedoeld voor bedrijven met meerdere afdelingen en medewerkers. Dat betekent dat je bij 088 nummers alleen in bulk kan afnemen, waarbij je dus verschillende 088 nummers hebt voor elke afdeling of medewerker in je bedrijf. Een 088 nummer bestel je dan ook per honderd, duizend of zelfs meer.

Een 085 nummer is daarentegen gewoon per stuk af te nemen. Handig als je gewoon bereikbaar wil zijn onder één zakelijk nummer.

MEER OVER 085 NUMMERS

Sneller bellen met een 085 nummer

Omdat een 085 nummer per stuk aan te vragen is, gaat de aanvraag van het nummer ook veel sneller. Met een 085 nummer kun je dus sneller aan de slag met zakelijk bellen. Bij Dubline vraag je binnen drie minuten jouw 085 nummer aan.

085 NUMMER AANVRAGEN

verschil 088 en 085 nummer

Verschillen 088 en 085 nummer op een rij

Er zijn dus duidelijk verschillen tussen een 088 en 085 nummer. In de meeste gevallen is een 085 nummer aan te raden. Deze is eenvoudig per stuk af te nemen en direct te gebruiken. Alleen in een aantal gevallen, voor bedrijven met grote callcenters bijvoorbeeld, kan een 088 nummer handig zijn.

085 NUMMER AANVRAGEN

Veelgestelde vragen

 • Kunnen er openings/sluitingstijden ingesteld worden?

  Ja, dat kunnen wij voor je doen. Dat kan helaas nog niet in de Dubline app zelf. Er kan ook een aparte “gesloten” boodschap klinken buiten openingstijden. U kunt de tijden en het eventuele “gesloten” bericht doorgeven via oplossingen@dubline.nl

 • Hoe activeer ik Whatsapp Business op mijn nummer?

  Download de Whatsapp Business app in de Appstore (Deze app heeft hetzelfde Whatsapp logo maar dan met een B in het midden). Na het installeren, kunt je je zakelijke nummer activeren bij Whatsapp Business.
  Je vult het nummer in bij: “Uw nummer verifiëren”. Om het nummer geverifieerd te krijgen, druk je vervolgens op “Mij bellen”. Je ontvangt dan een oproep op je Dubline-nummer, waarin je de zescijferige activatiecode wordt meegedeeld en deze vul je in. Je kunt nu gebruik maken van Whatsapp Business. Klanten kunnen je nu appen op je zakelijke nummer. Als je je mobiel koppelt via Web.Whatsapp.com aan uw laptop/PC, geeft je dat nog meer gebruiksgemak in de communicatie.

  In deze blog staan de stappen.

 • Ik heb meerdere nummers, hoe kan ik wisselen voor het uitgaand bellen ?

  Als je meerdere nummers in de Dubline app hebt, dan kun je kiezen met welk nummer je uitgaand belt. Deze instelling is in de Dubline app te vinden bij My Dubline en ‘nummers’. Je kunt ook snel wisselen van nummer met een long press op de groene beltoets als je gaat bellen.

Bekijk alle veelgestelde vragen
Aanmelden WhatsApp icoon