Op zoek naar een zakelijk telefoon abonnement?

Overweeg je om een zakelijk telefoon abonnement te nemen? Lees hier alles over zakelijke telefoonnummers en-abonnementen.

Wat is het voordeel van een zakelijk telefoon abonnement?

Als ondernemer heb je je zaken graag goed op orde. Zakelijk en privé telefoonverkeer gescheiden houden is dan ook erg belangrijk. Ben je op zoek naar een zakelijk telefoonabonnement? Een zakelijk telefoon abonnement is erg handig als je ondernemer bent en veel zakelijk moet bellen.

Het voordeel van een zakelijk telefoon abonnement is dat je je zakelijk telefoonverkeer en zakelijke kosten gescheiden houdt. Daarnaast kunnen deze kosten zakelijk worden opgevoerd.

zakelijk telefoon abonnement

Voordelen zakelijk telefoon abonnement:

 • Privé en zakelijk gescheiden houden
 • Zakelijke kosten aftrekbaar
 • Keuze om een zakelijk nummer te gebruiken

Zakelijk telefoonnummer

Naast het scheiden van privé en zakelijk telefoonverkeer is een zakelijk telefoonnummer ook een voordeel. Een zakelijk nummer komt professioneler over. Een zakelijk nummer kan een 085, een netnummer of een 06 nummer zijn.

Een zakelijk telefoonnummer kiezen

Hoe bepaal je welk zakelijk telefoonnummer je kiest?

Een zakelijk netnummer

Een zakelijk netnummer is handig als je bedrijf een vaste locatie heeft, zoals een winkel of vast kantoorpand. Ook is dit een goed zakelijk nummer om mee uit te bellen naar klanten.

Een zakelijk 085 nummer

Een 085 nummer is ideaal als je niet locatie gebonden bent, of op meerdere locaties zit, maar wel één vast bedrijfsnummer wil hebben. Een zakelijk 085 is ook ideaal als servicenummer waar klanten naartoe kunnen bellen.

Het zakelijk 085 nummer is niet het enige landelijke zakelijk nummer. Je kunt ook voor een 088 nummer kiezen. Wat precies het verschil is tussen een zakelijk 085 nummer en een 088 nummer en welke overwegingen er zijn bij het kiezen van een nummer, lees je hier.

Een zakelijk 06 nummer

Een zakelijk 06 nummer is ook een optie. Dit is ideaal voor ZZP’ers en freelancers. Zo kun je toch privé en zakelijk telefoonverkeer gescheiden houden, maar behoudt je de laagdrempeligheid en persoonlijkheid van een 06 nummer. Zakelijke 06 nummers zijn ook ideaal voor collega’s binnen een team.

Je bestaande zakelijke nummer behouden

Gebruik je momenteel een zakelijke telefoon en wil je je nummer behouden? Vaak kun je je huidige nummer gewoon meenemen naar een zakelijk telefoon abonnement, zo ook bij Dubline.

Wat kost een zakelijk nummer?

De kosten van een zakelijk nummer zijn afhankelijk van je provider en het abonnement dat je kiest. Bij Dubline betaal je € 4,95. voor 085 en netnummers. Gebeld worden is dan gratis, je betaalt alleen een toeslag over het uitbellen. Wil je een zakelijk 06 nummer gebruiken? Dan betaal je € 6,75 p.m.

Wil je weten waar je maandelijks aan toe bent qua zakelijke kosten? Dan kun je ook een onbeperkt bellen abonnement nemen. Je betaalt dan € 10,00 extra en belt dan onbeperkt.

zakelijk telefoon abonnement

Doe de nummerkeuze test

Twijfel je over welk nummer bij jou past? Doe dan de gratis nummerkeuze test en krijg advies over welk zakelijk nummer bij jouw wensen en situatie past.

NAAR DE NUMMERKEUZE TEST

Zakelijk en privé scheiden

Als je jouw zakelijk telefonie van je privé telefoonverkeer wil scheiden, zijn daar meerdere opties voor. Denk aan een tweede zakelijke telefoon, dual SIM of een app waarmee je twee nummers op je telefoon kunt gebruiken. Hieronder zetten we de opties voor je op een rij.

Een zakelijk toestel

Een tweede zakelijke telefoon is een optie om privé en zakelijk te scheiden. Veel mensen kiezen hiervoor of krijgen bijvoorbeeld van hun werkgever een tweede zakelijke telefoon. Maar er zitten ook nadelen aan. Zo loop je steeds rond met twee telefoons. Je moet dus steeds zowel je privé als zakelijke telefoon checken op berichten. Daarnaast zijn de kosten hoger, want je moet een tweede zakelijk toestel aanschaffen.

Is een zakelijke telefoon aftrekbaar?

Koop je als ondernemer een tweede zakelijke telefoon, dan zijn deze kosten wel aftrekbaar. Hetzelfde geldt voor een zakelijk telefoonabonnement.

Zakelijk abonnement met Dual SIM

Ook is het mogelijk om zakelijk en privé op 1 toestel te houden en toch van elkaar te scheiden. Dit kan met dual sim of eSIM. Het nadeel hiervan is, dat zowel je provider als telefoon dit moet ondersteunen. Met dual SIM moet er ruimte in het mobiele toestel zijn om een extra SIMkaart in te zetten. Voor eSIM geldt als het ware hetzelfde, al gaat het dan om virtuele ruimte. Lees hier meer over dual SIM en eSIM.

Zakelijk en privé bellen vanaf één toestel

Wil je vanaf één toestel zowel zakelijk als privé kunnen bellen met twee verschillende telefoonnummers? Zonder dat je een extra SIMkaart nodig hebt? Met Dubline bel je eenvoudig met twee nummers vanaf één mobiel. Bellen gaat via de Dubline app. Je belt dus over het internet. Het enige wat je nodig hebt is Wifi of 4-5G verbinding.

Wat kost een zakelijk telefoonabonnement?

De kosten om zakelijk te bellen zijn afhankelijk van het abonnement en de provider. Bij Dubline bel je al met een zakelijk nummer naar keuze vanaf € 4,95 per maand. Wil je onbeperkt bellen met jouw netnummer? Voor maar €10,- excl. btw extra per maand bel je onbeperkt naar elk nummer en weet je precies waar je aan toe bent.

MEER OVER DUBLINE

zakelijk telefoon abonnement

Zakelijk WhatsAppen

WhatsApp wordt steeds vaker zakelijk gebruikt om contact met klanten te onderhouden. Als bedrijf kun je hiervoor gebruik maken van WhatsApp Business. Maar hoe werkt dat precies?

WhatsApp Business koppelen aan zakelijke nummer

Naast de gewone WhatsApp messenger bestaat er ook een business versie van de app. Hiermee kun je als ondernemer een bedrijfsprofiel maken. In dit profiel kun je een korte beschrijving van je bedrijf zetten, contactgegevens en openingstijden. Daarnaast heb je ook beschikking over berichten tools. Hiermee krijgen klanten direct antwoord op veelgestelde vragen.

Hier kun je ook je zakelijke, vaste nummer aan koppelen. Lees hier hoe dat werkt.

Handige tools voor je zakelijke telefonie

Zakelijk telefoonnummer voor jou en je team

Samen met je team bellen met een zakelijk telefoonabonnement? Dat kan eenvoudig met Dubline. Via de Dubline app is het mogelijk om samen met je team één nummer te beheren. Zo kan er altijd iemand opnemen als klanten bellen. Daarnaast is het ook mogelijk meerdere nummers te beheren vanuit een zakelijk telefoonabonnement. Denk bijvoorbeeld aan nummers van meerdere vestigingen van een bedrijf. Zo kun je altijd eenvoudig bellen, waar je ook bent.

Meerdere zakelijke nummers beheren

Naast dat je samen met je team bereikbaar kunt zijn op één nummer, is het ook mogelijk om meerdere nummers te beheren vanuit één account.

Stel dat je meerdere zakelijke nummers wil gebruiken voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld een servicenummer, het nummer van een winkellocatie en een intern nummer. Je kunt al deze zakelijke nummer vanuit één account beheren. Zo ben je op alle drie de nummers bereikbaar. Je kiest in de app eenvoudig met welk nummer je wil uitbellen. Als je gebeld wordt zie je ook duidelijk naar welk nummer er gebeld wordt. Zo kun je tot 5 nummers beheren vanuit één account.

Zakelijk nummer op niet storen zetten

Handig om zakelijk en privé om één toestel te hebben, maar soms wil je misschien liever niet zakelijk bereikbaar zijn. Een tweede zakelijk toestel kun je natuurlijk gewoon uitzetten, maar oproepen op je privé telefoon blijven gewoon binnenkomen. Gelukkig hebben we daar iets op bedacht. Je kunt de Dubline app op niet storen zetten. Oproepen gaan dan automatisch naar de voicemail en jij krijgt geen oproepen binnen. Je kunt de oproepen ook automatisch laten doorschakelen naar een collega. Handig voor als je op vakantie bent bijvoorbeeld.

Ook eenvoudig zakelijk bellen?

Wil jij ook privé en zakelijk eenvoudig gescheiden houden op één telefoon? Vraag dan je zakelijke nummer aan en start met bellen.

Ga net als 8.000 andere ondernemers eenvoudig zakelijk bellen met een tweede nummer vanaf je mobiel.

MELD JE AAN VOOR DUBLINE

Veelgestelde vragen

 • Kan ik doorverbinden met de Dubline app?

  Ja, tijdens een telefoongesprek kun je op de “+” toets drukken en een 2e gesprek opzetten door een nummer uit je adres boek te kiezen of in te toetsen. Vervolgens kun je zelf kiezen of je wilt wisselen, doorverbinden of een driegesprek voert.

 • Kunnen er openings/sluitingstijden ingesteld worden?

  Ja, dat kunnen wij voor je doen. Dat kan helaas nog niet in de Dubline app zelf. Er kan ook een aparte “gesloten” boodschap klinken buiten openingstijden. U kunt de tijden en het eventuele “gesloten” bericht doorgeven via oplossingen@dubline.nl

 • Kan ik mijn vaste nummer meenemen naar Dubline als ik overstap?

  Ja, tijdens de registratie (in de app of de website) kun je aangeven dat je een bestaand nummer wilt meenemen (nummerbehoud). Dit porteringsproces loopt het snelst als je bij het invullen van je adresgegevens, het adres invult dat je huidige provider op de factuur zet. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Dubline kan ook je vaste Skype-nummers overnemen. Het is wel handig om te checken of je vaste nummer bij je bestaande aanbieder in een langdurig contract zit, dit om eventuele onaangename verrassingen als boeteclausules te voorkomen als het nummer geporteerd wordt.

 • Kan ik Dubline ook gebruiken in het buitenland?

  Ja, met Dubline ben je in het buitenland ook gewoon bereikbaar als je telefoon verbonden is met het internet. Je kunt met je Dubline nummer ook bellen in het buitenland en als je dan belt naar Nederlandse nummers dan zijn dan lokale gesprekken die je voert (geen roaming kosten). Nu er in Europa data roaming is op 4G maakt dat je zeer goed bereikbaar via Dubline. 

  Als iemand in Nederland je belt op je Dubline nummer terwijl je in het buitenland zit, dan betaalt deze persoon het tarief voor het bellen naar een “vast” Nederlands nummer. Behalve het data gebruik heb je zelf geen kosten voor inkomende oproepen als je in het buitenland bent.

  Ben je in het buitenland en ga je met de Dubline app bellen naar Nederlandse nummers dan betaal je gewoon het tarief voor een lokaal gesprek.

   

Bekijk alle veelgestelde vragen
AANMELDEN
Aanmelden
Aanmelden WhatsApp icoon