WhatsApp Business illustratie

WhatsApp binnenkort ook op een zakelijk, vast nummer

Berichtendienst WhatsApp is binnenkort ook beschikbaar voor bedrijven. Er worden verschillende aanpassingen gemaakt voor de zakelijke markt, zo blijkt uit een gelekte versie. Eén van de belangrijkste aanpassingen is dat WhatsApp ook gekoppeld kan worden aan uw zakelijke, vaste telefoonnummer. Zo kunt u met Dubline dus niet alleen bellen met 2 nummers op één smartphone, maar ook berichten versturen en ontvangen op zowel uw privé 06 nummer en op uw zakelijke, vaste nummer.  

Gebruik van WhatsApp voor zakelijke doeleinden vereist op dit moment nog aardig wat gedoe, omdat de berichtendienst voornamelijk voor persoonlijk gebruik is bedoeld. Eerder dit jaar werd daarom WhatsApp Business aangekondigd, een variant voor de zakelijke markt. Een bètaversie daarvan is op dit moment beschikbaar voor een selecte groep gebruikers, en biedt een blik op de nieuwe features. De definitieve uitrol wordt begin 2018 verwacht.

Ondersteuning voor vaste nummers

Een ondernemer die een WhatsApp-account opzet, heeft doorgaans geen behoefte om zijn eigen 06-nummer daaraan te koppelen. WhatsApp Business biedt daarom ondersteuning voor vaste nummers. Tevens heeft de dienst zijn eigen app, dus kunt u hem naast uw persoonlijke WhatsApp blijven gebruiken. Zo is het overzicht van binnenkomende berichten niet een opstapeling van zakelijk en privé.

Zakelijk profiel

Bedrijven krijgen andere profielopties dan gewone gebruikers. Zo kunnen ze een beschrijving van hun bedrijf toevoegen, een mailadres en een website. Ook kunt u aangeven in welke categorie uw bedrijf valt. Na het invullen van uw informatie wordt door WhatsApp handmatig geverifieerd of dit klopt. Zo wordt voorkomen dat u zich voor kan doen als andere bedrijf.

Statistieken

WhatsApp Business toont een handjevol statistieken over hoe de app tot nu toe gebruikt is. Op dit moment krijgen gebruikers alleen te zien hoeveel berichten er verzonden, bezorgd en gelezen zijn. Andere zakelijke berichtendiensten geven vaak ook informatie weer over hoe snel u doorgaans reageert en wat het reactiepercentage is. Vermoedelijk voegt WhatsApp die cijfers later toe.

Automatisch bericht bij afwezigheid

Bedrijven zijn vaak niet 24/7 beschikbaar. Bij WhatsApp Business zit, net als bij e-mail, de mogelijkheid om automatisch een afwezigheidsmelding te versturen.

geplaatst door
Aanmelden WhatsApp icoon