Dubline: onmisbaar voor startende ondernemer

Nederland telt inmiddels bijna 1,5 miljoen zzp’ers. Verwacht wordt dat dit aantal de komende paar jaar sterk zal groeien. Dat betekent dat ook de diensten van Dubline steeds relevanter zullen worden. Want de moderne ondernemer kan eigenlijk niet zonder.

Een goed begin is het halve werk, maar een goed begin is slechts de helft. Jongeren besluiten steeds vaker als zelfstandig professional door het leven te gaan. Een inschrijving bij de KvK is zo gepiept en je bent gelijk je eigen baas. Maar met het opstarten van je onderneming ben je er nog niet. Om succes te hebben moet je professioneel zijn, kostenbewust kunnen handelen, en in staat zijn om door de bomen het bos te zien.

Vrijheid

“Je kunt zelf je tijd indelen, kan op vakantie wanneer je wilt en hoeft niet naar een baas te luisteren”. Dit zijn het soort verhalen die ambitieuze ondernemers naar de KvK doen rennen. Die vrijheid komt echter niet vanzelf. Je kunt gerust werken wanneer je wilt, maar dan moet je wel in staat zijn om in die periode ook daadwerkelijk effectief te zijn. Negeer dus de appjes en belletjes van je vrienden en focus je op die opdracht die af moet. Andersom, moet je ook in staat zijn om volledig het werk aan de kant te zetten en even rust te nemen. Je wilt bijvoorbeeld op vrijdagavond geen zakelijke telefoontjes aannemen.

Zakelijk en privé scheiden

Dubline maakt het mogelijk om je zakelijke en je privé oproepen te scheiden. Een inschrijving bij de KVK stelt je via de Dubline app in staat om een zakelijk vast nummer op je smartphone te installeren, naast je gebruikelijke mobiele nummer. Door het verschil in ringtone en de app weet en hoor je direct dat je zakelijk gebeld wordt. Hierdoor kun je met één toestel makkelijk en effectief zakelijke en privé gesprekken scheiden. Zo kun je pas echt profiteren van de vrijheden die het zelfstandig ondernemerschap biedt en hoef je niet met twee toestellen te lopen.

Professioneel overkomen

Als zzp’er heb je ook met nadelen te maken. Zeker aan het begin van je ondernemerschap zul je moeten investeren in het vinden van de juiste opdrachten en met concurrentie te maken krijgen. Om boven het maaiveld uit te steken moet je professioneel overkomen en letten op de kosten die je maakt. Dubline helpt daarbij. Je kunt opdrachtgevers een kantoornummer tonen, wat een zakelijke en professionele uitstraling heeft, zonder te hoeven investeren in kantoorruimte.