tips inspreken welkomstboodschap

Tips voor het inspreken van een welkomstboodschap

Wist je dat het mogelijk is om een welkomstboodschap en keuzemenu te hebben op je Dubline nummer? Wij begrijpen helemaal dat je als zakelijke ondernemer graag een professionele uitstraling wilt. Daarom adviseren wij om een welkomstboodschap in te spreken. Een welkomstboodschap geeft een belangrijke eerste indruk van jouw bedrijf. In deze blog geven we tips hoe je op een professionele en makkelijke manier een welkomstboodschap kunt inspreken.

 

Houd de boodschap kort en krachtig

Een goede welkomstboodschap is kort en krachtig. Omdat klanten bellen om snel iemand aan de lijn te krijgen adviseren wij om een welkomstboodschap van maximaal 7 tot 10 seconden in te spreken. Een belangrijk voordeel van een welkomstboodschap is dat klanten die bellen naar je nummer direct weten dat ze jouw bedrijf gebeld hebben en dus goed zitten. Zorg er dus voor dat de naam van jouw bedrijf goed naar voren komt in de welkomstboodschap. Als je staand en glimlachend inspreekt, dan klinkt je stem energieker en vriendelijker.

 

Een professionele boodschap laten inspreken

Het is netjes als een bericht professioneel klinkt. Vind je het zelf inspreken van een begroeting lastig? Laat de boodschap dan inspreken door een professional. Dit hoeft tegenwoordig echt niet duur meer te zijn. Voor ongeveer €30,- exclusief BTW heb je al een professionele voiceover stem.

Hieronder vind je enkele websites waar je een professionele boodschap kunt laten inspreken:

 

Stel een keuzemenu in

Op je Dubline nummer kan ook een kort keuzemenu ingesteld worden. Wil je bijvoorbeeld voor administratie of service doorschakelen naar een extern nummer of een collega die Dubline heeft? Dan kunnen we dat gemakkelijk voor je instellen. Het enige wat we hiervoor nodig hebben zijn de geluidsfiles. Deze kun je via oplossingen@dubline.nl bij ons aanleveren als MP3 of WAV. Wij activeren deze dan in jouw account.

 

Kortom, zo maak je een professionele welkomstboodschap:

✓ Zorg ervoor dat je boodschap kort en krachtig is en dat je bedrijfsnaam duidelijk te horen is
✓ Laat de boodschap eventueel professioneel inspreken door een voiceover stem
✓ Stel een keuzemenu in voor het doorschakelen naar een extern nummer of collega

Nog een tip van ons: als je een welkomstboodschap laat inspreken, laat dan ook direct een voicemailbericht inspreken, dan heb je dezelfde stem voor beide boodschappen.

Heb je vragen over de Dubline app of het activeren van de welkomstboodschap/keuzemenu?
Neem dan gerust contact op via info@dubline.nl of 0172 260 000