Telefonische bereikbaarheid verbeteren

Telefonische bereikbaarheid verbeteren

Een tijdje geleden schreven we een blog over “Wat kost slechte bereikbaarheid”.
Veel lezers vroegen zich na het lezen van de blog af, Hoe moet het wel dan?. Daarom schrijven we nu dit blog over hoe je de telefonische bereikbaarheid goed kunt organiseren voor jouw bedrijf.

 

Telefoonnummer communiceren

Als je telefonisch bereikbaar wilt zijn, is het van belang dat je jouw telefoonnummer duidelijk communiceert met de buitenwereld. De meeste (zakelijke) websites hebben op de contactpagina een telefoonnummer staan, zodat (potentiële) klanten telefonisch contact kunnen opnemen. In bijna alle branches wordt je website vaker mobiel bekeken dan op de desktop. Zorg er dus voor dat je telefoonnummer makkelijk vindbaar is en klikbaar. Hiermee maak je het de klant zo makkelijk mogelijk.

 

Met 2 nummers bereikbaar op 1 telefoon

Een tweede nummer helpt je om je persoonlijke leven te scheiden van je werk. Als je nu twee telefoons hebt, kan er misschien wel eentje weg. Of je hebt al een kantoornummer, maar deze schakel je vaak door naar je smartphone. Wanneer je dit vaste nummer overzet naar een tweede nummer op 1 smartphone scheelt dit aanzienlijk in doorschakelkosten. Een tweede nummer op je smartphone is praktisch en gemakkelijk te regelen via Dubline. Je houdt privé en zakelijk goed gescheiden en kunt je zakelijke nummer ook uitschakelen.Daarnaast heb je nu ook de mogelijkheid om WhatsApp te scheiden, zo app je dus gemakkelijk met jouw klanten via je zakelijke nummer.

Voordelen van een tweede nummer

Het voordeel van een tweede nummer via Dubline is dat je deze, wanneer je met meerdere collega’s werkt, ook met ze kunt delen. Zo ben je gedurende de dag altijd bereikbaar. Wanneer jij zelf in een belangrijke meeting zit kunnen je collega’s de telefoon opnemen.
Daarnaast heeft een tweede nummer via Dubline nog meer voordelen:

  • Bereikbaar in het binnen- en buitenland
  • Persoonlijk voicemail
  • Bellen zoals je gewend bent
  • Ruime keuze aan telefoonnummers

 

Bereikbaar via WhatsApp (zakelijk) op je laptop

Om zakelijk WhatsApp te gebruiken hoef je niet continu op je telefoon te zitten.WhatsApp heeft namelijk ook de mogelijk om dit vanuit je browser of via een app op je computer te doen. Dat maakt het communiceren met je klanten een stuk gemakkelijker! Je kunt Web WhatsApp op de volgende manieren installeren:

WhatsApp Web: Ga vanaf je desktop naar web.whatsapp.com en koppel je telefoon door middel van de QR-code. Deze vind je in de app op je telefoon.
Desktop app: Er is ook een app beschikbaar voor Windows en Mac. Je kunt het programma downloaden via www.whatsapp.com/download. Het installeren werkt ook hier met een QR-code.

 

Kortom, verbeter je bereikbaarheid door:

✓ Communiceer je nummer, en eventueel je openingstijden, duidelijk met je klanten
✓ Zorg dat het nummer dat je communiceert altijd bereikbaar is
✓ Gebruik WhatsApp om te communiceren met je klanten

Wil jij een optimale bereikbaarheid voor je zakelijke nummer? En dat dit nummer gedeeld kan worden met je collega’s? Meld je dan aan bij Dubline.

AANMELDEN