WhatsApp Business illustratie

WhatsApp nu ook met een zakelijk nummer te gebruiken

Berichtendienst WhatsApp is nu ook beschikbaar voor bedrijven. Er zijn verschillende aanpassingen gemaakt voor de zakelijke markt. Eén van de belangrijkste aanpassingen is dat WhatsApp ook gekoppeld kan worden aan je zakelijke, vaste telefoonnummer. Zo kun je met Dubline dus niet alleen bellen met 2 nummers op één smartphone, maar ook berichten versturen en ontvangen op zowel uw privé 06 nummer en op uw zakelijke, vaste nummer.  

Gebruik van WhatsApp voor zakelijke doeleinden vereiste hiervoor nog aardig wat gedoe, omdat de berichtendienst voornamelijk voor persoonlijk gebruik is bedoeld. Eerder dit jaar werd daarom WhatsApp Business aangekondigd, een variant voor de zakelijke markt.

Ondersteuning voor vaste nummers

Een ondernemer die een WhatsApp-account opzet, heeft doorgaans geen behoefte om zijn eigen 06-nummer daaraan te koppelen. WhatsApp Business biedt daarom ondersteuning voor vaste nummers. Tevens heeft de dienst zijn eigen app, dus kun je hem naast je persoonlijke WhatsApp blijven gebruiken. Zo is het overzicht van binnenkomende berichten niet een opstapeling van zakelijk en privé.

Zakelijk profiel

Bedrijven hebben andere profielopties dan gewone gebruikers. Zo kunnen ze een beschrijving van hun bedrijf toevoegen, een mailadres en een website. Ook kun je aangeven in welke categorie jouw bedrijf valt. Na het invullen van de informatie wordt door WhatsApp handmatig geverifieerd of dit klopt. Zo wordt voorkomen dat iemand zich voor kan doen als een bedrijf.

Statistieken

WhatsApp Business toont een handjevol statistieken over hoe de app tot nu toe gebruikt is. Op dit moment krijgen gebruikers alleen te zien hoeveel berichten er verzonden, bezorgd en gelezen zijn. Andere zakelijke berichtendiensten geven vaak ook informatie weer over hoe snel je doorgaans reageert en wat het reactiepercentage is. Vermoedelijk voegt WhatsApp die cijfers later toe.

Automatisch bericht bij afwezigheid

Bedrijven zijn vaak niet 24/7 beschikbaar. Bij WhatsApp Business zit, net als bij e-mail, de mogelijkheid om automatisch een afwezigheidsmelding te versturen.

Meer weten over WhatsApp Business?

Wil je meer weten over wat je allemaal met WhatsApp Business kan? En hoe je bijvoorbeeld jouw Dubline nummer hieraan koppelt? Bekijk dan deze pagina.